-7%
Alune de pădure, 150g
Alune de pădure, 150g
Alune de pădure, 150g

Alune de pădure, 150g

Cod produs: 4841586001168
40 lei
43 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Alunul de padure a fost cunoscut din vremuri imemoriale. Grecii si romanii consumau alunele pentru savoarea lor iesita din comun. Alunele erau folosite si ca leacuri in perioadele vechi. Nu era folosita doar aluna, ci si scoarta si frunzele copacului pentru a combate diverse afectiuni. Mai mult, copacul era simbolul casatoriei, abundentei materiale si fericirii familiale. Alunul era considerat un simbol al pacii si sanatatii si o sursa de bunastare si putere.
Se gasesc indeosebi in tari din bazinul Marii Mediterane. In prezent, alunele de padure se cultiva in Turcia, Spania, Italia si in Statele Unite, dar ele sunt originar din Turcia.

Alunele de padure reprezinta o sursa buna de vitamina E. O portie de alune (25 g) contine nu mai putin de 50% din Doza Zilnica Recomandata (DZR). Vitamina E este un puternic antioxidant. Antioxidantii pot juca un rol important in prevenirea afectiunilor cardiovasculare si a cancerului. Bogate in vitamina E, alunele de padure mentin fermitatea si tineretea pielii, sunt ideale pentru copiii anemici, tinerii in crestere sau persoanele varstnice.

Delicioasele alune de padure ofera organismului energie, datorita continutului de grasimi, magneziu, potasiu si proteine.
Consumate zilnic, alunele de padure imbunatatesc performanta intelectuala, stimuland sistemul nervos. De asemenea, datorita continutului bogat de substante minerale, intaresc si sistemul imunitar si ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare. 

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
702 kcal
  Grăsimi
66 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
5 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
46 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
8 g
  Glucide
4 g
  din care:

   • zaharuri
3.6 g
  Fibre
10 g
  Proteine
19 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Cantitate netă, gr
150
Tipul
Crud
Țara de origine
Turcia
Produse similare
Migdale "California", 150g
Nuci de Brazilia, 70g
-6%
Nuci decojite, jumătăți, 200g
Migdale decojite "California", 150g
Nuci de Pecan, 70g
Produse vizualizate
-7%
Alune de pădure, 150g