Cantitate
|
Preț
|
||
|
Lintea este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate. Istoricii au găsit dovezi arheologice ale semințelor de linte în Orientul Mijlociu, care datează de acum 8000 de ani. Cu timpul, semințele de linte s-au răspândit în Africa și în toată Europa, înainte de a ajunge și în India, și sunt frecvent utilizate în bucătăria tradițională.
În zilele noastre, lintea nu este văzută doar ca un aliment de bază, ci și ca un remediu pentru menținerea sănătății organismului.
Lintea are multe proprietăți benefice, fiind o sursă importantă de substanțe nutritive.
Spre exemplu, în compoziția lintei se regăsesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu și fier.
Lintea este bogată în polifenoli (chimicale naturale din plante) precum procianidină și flavanoli, care au puternice proprietăți antioxidante și neuroprotectoare. Polifenolii își păstrează efectele benefice chiar și după ce lintea este gătită, un motiv în plus pentru a o include mai des în alimentație.
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 116 kcal |
Grăsimi | 0,4 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 0,1 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 0,1 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 0,2 g |
Glucide | 20 g |
din care: | |
• zaharuri | 1,8 g |
Fibre | 8 g |
Proteine | 9 g |
A se păstra în loc uscat şi bine ventilat, neinfectat de dăunatori, la temperatura de până la +25°C şi umiditatea relativă a aerului nu mai mult de 70%.
Termen de valabilitate: 20 luni. Data fabricării: a se vedea pe ambalaj.