Migdalele au cel mai ridicat continut de vitamina E, 34% din necesarul zilnic in 30 g.
Delicioase si hranitoare, migdalele crude reprezinta gustarea perfecta mai ales atunci când esti stresat si obosit. Iar beneficiile consumului acestor migdalelor nu se opresc aici: ele protejeaza inima, creierul si stimuleaza imunitatea. Vitamina E, vitamine din complexul B, acizi grasi Omega 6, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, seleniu, fier, calciu, acid folic, proteine si fibre. Toti acesti nutrienti valorosi se gasesc în componenta migdalelor.
Beneficii: reduc riscul de infarct; ne feresc de infectii; favorizeaza digestia; infrumuseteaza pielea si parul; tonice pentru creier.
Migdalele au un efect benefic asupra nivelului de colesterol in mare parte datorita continutului de grasimi mononesaturate.
Daca zilnic consumati migdale in locul chipsurilor, covrigeilor sau gogosilor la gustarea de dupa-amiaza, valoarea colesterolului "rau" va scadea cu aproape 100%. Vitamina E din miezul migdalelor si flavonoidele din coaja protejeaza colesterolul LDL impotriva oxidarii (prima etapa a formarii placii care blocheaza arterele).
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 619 kcal |
Grăsimi | 51 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 3.5 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 4.6 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 0.4 g |
Glucide | 19 g |
din care: | |
• zaharuri | 6 g |
Fibre | 9 g |
Proteine | 21 g |
Sodiu | 1 g |
Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!