-4%
Caise uscate, 200g
Caise uscate, 200g
Caise uscate, 200g

Caise uscate, 200g

Cod produs: 4841586001304
44 lei
46 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Caisele pot imbunatati sanatatea cardiaca si bolile respiratorii, fortifica sistemul osos si mentin echilibrul electrolitic in organism.
Caisele se numara printre fructele cu numeroase beneficii pentru sanatate, datorita continutului bogat in nutrienti care ajuta la tratarea indigestiei, constipatiei, bolilor cutanate sau chiar a anemiei.

Tratarea constipatiei
Deoarece sunt bogate in fibre, caisele stimuleaza miscarile intestinale (au proprietati laxative), fiind recomandate pacientilor care sufera de constipatie. Fibrele ajuta sucurile gastrice si digestive sa absoarba nutrientii din hrana si sa proceseze mai usor alimentele, activand totodata miscarea peristaltica a tractului digestiv.

Imbunatatirea sanatatii osoase
Caisele au cantitati moderate si mari de minerale esentiale pentru dezvoltarea corecta a oaselor si mentinerea densitatii osoase. Calciul, fosforul, magneziul, fierul si cuplu indeplinesc roluri importante in formarea de materie osoasa. Oamenii de stiinta au descoperit ca mineralele din caise nu asigura doar cresterea corespunzatoare a oaselor, ci pot preveni chiar si instalarea afectiunilor osoase specifice inaintarii in varsta, precum osteoporoza.

Protejarea inimii
Continutul ridicat de vitamina C, potasiu si fibre alimentare din caise inseamna o buna sanatate cardiovasculara. Din acest motiv, specialistii sustin ca aceste fructe, consumate frecvent, protejeaza sistemul cardiac de numeroase boli, precum ateroscleroza, infarctul miocardic sau atacul vascular cerebral.
In timp ce vitamina C protejeaza inima de actiunea radicalilor liberi, potasiul scade presiunea arteriala relaxand vasele de sange, iar fibrele elimina excesul de colesterol care se poate depune pe peretii arterelor.

Reglarea nivelului fluidelor in organism
Nivelul optim al fluidelor in organism depinde, in principal, de actiunea a doua minerale sodiul si potasiul. Aportul important de potasiu din caise ajuta, asadar, la mentinerea echilibrului lichidelor in corp, respectiv la procesul de distribuire corecta a energiei catre organe si muschi. Un echilibru desavarsit al eletrolitilor inseamna mai multa energie, risc diminuat de instalare a crampelor si o buna circulatie a sangelui.

Ameliorarea febrei
Sucul de caise este folosit pentru ameliorarea febrei, intrucat furnizeaza vitaminele, mineralele, caloriile si lichidele de care organismul are nevoie pentru a se detoxifia. Caisele au in compozitie substante antiinflamatorii, care ajuta la reducerea temperaturii interne a corpului. Tot proprietatile lor de reducere a inflamatiilor fac aceste fructe sa fie benefice si pentru controlul simptomelor artritei sau a gutei.

Tratarea unor afectiuni cutanate
Introduse in multe produse cosmetice destinate ingrijirii pielii, caisele pot fi si un remediu natural pentru numeroase afectiuni cutanate eczema, pruritul cutanat, scabia si alte boli dermatologice iritante. Portia generoasa de vitamina A si antioxidantii din caise transforma aceste fructe intr-un adjuvant de baza in mentinerea sanatatii pielii si intarzierea primelor semne de imbatranire.

Tratarea anemiei
Intrucat contin fier si cupru, caisele participa la formarea hemoglobinei, fiind utile in tratarea anemiei.

Reducerea riscului de cancer
Carotenoizii si alti antioxidanti din caise neutralizeaza afectele negative ale radicalilor liberi si previn, astfel, transformarea celulelor sanatoase in celule canceroase.

Ameliorarea simptomelor astmului
Uleiul esential de caise este un anti-astmatic eficient, ameliorand simptomele acestei boli respiratorii si detinand proprietati expectorante, care ajuta la prevenirea crizelor de astm.

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
241 kcal
  Grăsimi
0.5 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
0 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
0.1 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
0.1 g
  Glucide
63 g
  din care:

   • zaharuri
53 g
  Fibre
7 g
  Proteine
3.4 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.
Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Țara de origine
Turcia
Cantitate netă, gr
200
Produse similare
Fabricat în Moldova
Vișine uscate fără sâmburi, 150g
sale
Caise uscate "Jumbo", 150g
-4%
Merișoare (rachițele) uscate, 200g
Fabricat în Moldova
Cireșe uscate fără sâmburi, 150g
Smochine uscate, 200g
sale
Caise uscate, 250g
sale
Ananas confiat, cubuțete, 250g
Produse vizualizate
-4%
Caise uscate, 200g