-4%
Semințe de mac, 150g
Semințe de mac, 150g
Semințe de mac, 150g

Semințe de mac, 150g

Cod produs: 4841586001175
22 lei
23 lei

în Chișinău este
în Moldova este

Continutul in calciu al semintelor de mac este net superior (963 mg la 100 g mac) fata de alte alimente precum: semintele de susan, semintele de chia, prunele uscate, broccoli, legume cu frunze verzi.

Semintele de mac au fost descoperite cu mult timp in urma de europeni, macul fiind considerat una dintre primele plante cultivate de oameni inca din neolitic. Acestea sunt abundente in hidrati de carbon, acizi grasi si calciu.

Folosite inca din antichitate ca produs alimentar medicinal, semintele de mac ascund si un continut bogat in vitaminele B3, B9, fier, magneziu, potasiu, zinc, dar si tocoferol.

Continutul bogat de iod, fier, magneziu, zinc si cupru fac ca semintele de mac sa inlature insomniile, avand un efect sedativ. In cazul persoanelor care au probleme cu somnul, este recomandat consumul unei lingurite rase de seminte de mac inainte de cul-care. Nu se recomanda consumarea semintelor de mac inainte de a urca la volan, deoarece este bine stiut ca acestea contin si opium.

Semintele de mac sunt folosite si in tratarea afectiunilor osoase, mai ales a osteoporozei. Uleiul de mac pare sa fie un bun ajutor si in lupta cu cancerul, nu numai in cea de combatere a osteoporozei. Cu un continut de 73% acid linoleic, 10% acid palmitic si 13% acid oleic si fosfor, uleiul de mac ajuta la intarirea sistemului osos, dar si al sistemului imunitar.

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
525 kcal
  Grăsimi
42 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
4.5 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
6 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
29 g
  Glucide
28 g
  din care:

   • zaharuri
3 g
  Fibre
20 g
  Proteine
18 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Cantitate netă, gr
150
Tipul
Crud
Țara de origine
Cehia
Produse similare
Fistic prăjit și sărat, 40g
sale
Alune de pădure, 70g
Nuci de Caju prăjite și sărate, 70g
Migdale "California", 70g
-4%
Semințe de dovleac prăjite și sărate, 120g
-4%
Migdale decojite "California", 70g
Quinoa albă, 150g
Arahide decojite și prăjite, 300g
-5%
Migdale decojite, prăjite și sărate, 60g
-19%
Nuci de Caju, 70g
Produse vizualizate
-4%
Semințe de mac, 150g