Stafide Sultanas, 200g

Cod produs: 4841586000246
15 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Stafidele sunt extrem de gustoase, dar si cat se poate de sanatoase, fiind bogate in elemente nutritive, fibre si antioxidanti.

Stafidele sunt o alternativa sanatoasa, plina de beneficii pentru intregul organism si pot fi consumate si ca atare, in locul bomboanelor sau dulciurilor pline de zahar si aditivi extrem de nocivi.

Bune pentru digestie
Stafidele consumate zilnic sunt un adevarat “pansament” pentru stomac, deoarece acestea contin o cantitate mare de fibre si ajuta la reglarea tranzitului intestinal. Prin urmare, stafidele au usor efect laxativ si previn constipatia, dar ajuta si la eliminarea mai rapida a toxinelor din corp.

Reduc aciditatea
Stafidele sunt resurse importante de potasiu si magneziu, elemente care ajuta la reducerea aciditatii gastrice si a eliminarii toxinelor din orgasnism, prevenindu-se astfel riscul de boli precum artrita, guta, pietrele la rinichi sau bolile cardiace.

Amelioreaza simptomele anemiei
Continutul bogat de fier si complexul de vitamina B pe care il contin stafidele ajuta la ameliorarea anemiei, iar cuprul stimuleaza producerea de celule rosii din sange, celule cu rol extrem de important, si anume cel de a transporta oxigenul catre tesuturi.

Au efect anticancerigen
Un antioxidant numit catehina prezent in stafide ajuta la protejarea impotriva actiunii nocive a radicalilor liberi, care pot provoca tumori si cancer de colon.

Trateaza infectiile
Stafidele detin fitonutrienti polifenolici, cunoscuti ca si antioxidanti cu efect antiinflamator. De asemenea, acestia au proprietati antibacteriene si ajuta la reducerea febrei si distrugerea bacteriilor si virusurilor, astfel incat ne protejeaza de raceli sau alte viroze respiratorii, prin intarirea sistemului imunitar.

Maresc libidoul
Consumul de stafide este indicat si pentru viata amoroasa. Aceste fructe contin un aminoacid numit arginina, care are potential de marire a libidoului si care sporeste senzatia de excitare. Este indicat consumul mai ales pentru barbati, in tratamentul disfunctiilor erectile, dar si ca energizant. Exista chiar si o practica straveche, precum cea din India, unde mirilor le este oferita o cana cu lapte, stafide si sofran in noaptea nuntii, pentru ca aceasta sa fie una…de neuitat pentru ambii parteneri.

Bune pentru ochi
Antioxidantii din stafide protejeaza vederea de radicalii liberi, care pot slabi acuitatea vizuala si care pot creste riscul de afectiuni oculare degenerative cum este cataracta. Stafidele sunt o sursa buna de vitamina A si betacaroten, care sunt de asemenea excelente in protejarea ochilor.

Protejeaza impotriva cariilor
Stafidele contin acid oleanoic, substanta esentiala pentru pastrarea sanatatii dintilor. In plus, antioxidantii cu rol antibacterian impiedica dezvoltarea bacteriilor din cavitatea orala, iar calciul previne deteriorarea dintilor.

Cresc pofta de mancare
Daca doresti cu disperare sa mai pui cateva kilograme, atunci stafidele trebuie sa devina cele mai bune prietene ale tale. Introdu-le in alimentatie pentru ca sunt bogate in fructoza si glucoza, elemente care iti vor da multa energie, dar care ajuta si la cresterea apetitului, ajutandu-te in acelasi timp sa iei in greutate fara sa acumulezi colesterol “rau” in organism.

Ajuta la intarirea sistemului osos
Cantitatea mare de calciu din stafide este benefica pentru dezvoltarea si mentinerea unui sistem osos rezistent atat la copii, cat si la adulti.

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
299 kcal
  Grăsimi
0.5 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
0.1 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
0.1 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
0 g
  Glucide
79 g
  din care:

   • zaharuri
59 g
  Fibre
3.7 g
  Proteine
3.1 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.
Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Țara de origine
Iran
Cantitate netă, gr
200
Produse similare
Prune uscate fără sâmburi, 120g
-7%
Ananas confiat, cubuțete, colorat, 90g
sale
Curmale uscate, 200g
-5%
Stafide Sultanas, 250g
Produse vizualizate
Stafide Sultanas, 200g