Fabricat în Moldova
-4%
Arnăut, 1kg
Arnăut, 1kg

Arnăut, 1kg

Cod produs: 4841586005371
23 lei
24 lei

în Chișinău este
în Moldova este

Arpacașul este un produs alimentar obţinut prin decorticarea boabelor de grâu, orz sau mei. Este bogat în substanțe nutritive prin care combate avitaminoza, anemia, constipația și bolile de inimă.

Sănătatea digestivă
Arpacașul, fiind o sursă excelentă de fibre, menține organismul fără toxine. Conține fibre alimentare și acționează ca o sursă de combustibil pentru bacteriile prietenoase din intestin.

Sistem imunitar
Fiind un aliment hrănitor, arpacașul ajută la o îmbunătățire a sistemului imunitar al organismului și reduce șansele de răceală și gripă. Fierul îmbunătățește volumul de sânge și previne anemia și oboseala. Ajută la buna funcționare a rinichilor și la dezvoltarea celulelor corpului. Mai mult, conține cupru, care formează hemoglobină și globule roșii.

Controlează nivelul colesterolului
Fibra insolubilă produce acid propionic care ajută la menținerea nivelului scăzut de colesterol din sânge. Arpacașul, o sursă de fibre solubile și insolubile, este recomandat în mod special de către medici pentru conținutul său natural în cantități scăzute de grăsimi.

Ajută la protejarea sănătății inimii
Ateroscleroza este o afecțiune în care pereții arterei se îngroașă datorită coagulării sau depunerii de materiale grase precum colesterolul. Arpacașul conține niacină (un complex de vitamine B) care reduce nivelul general al colesterolului și lipoproteinei și minimizează factorii de risc cardiovascular. Femeile aflate în postmenopauză care au hipertensiune arterială, colesterol ridicat sau boli cardiovasculare ar trebui să-l consume de mai multe ori pe săptămână.

Reduce simptomele artritei
Cercetările susțin că o dietă bogate în fibre scade inflamația. Unele cereale integrale precum arpacașul care conține fibre solubile, ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienții și să reducă orice durere legată de umflarea și inflamația articulațiilor.

Oferă îngrijire pielii
Arpacașul este o sursă de seleniu, care ajută la păstrarea elasticității pielii, protejând-o de deteriorarea radicalilor liberi.

Ajută la prevenirea osteoporozei
Conținutul de fosfor și cupru din arpacaș garantează sănătatea generală a oaselor. Este un remediu natural pentru cei care au osteoporoză. Manganul este necesar pentru producerea osoasă normală, precum și în cazurile de anemie cu deficit de fier. Conținutul de mangan găsit în arpacaș funcționează în asociere cu vitaminele complexului B, menținând sănătatea generală.

Ajută la protejarea împotriva calculilor biliari
Arpacașul ajută femeile să evite dezvoltarea calculilor biliari. Deoarece este bogat în fibre insolubile, ajută de fapt la reducerea secreției de acid biliar, crescând astfel sensibilitatea la insulină și scăzând nivelul trigliceridelor. Un articol din American Journal of Gastroenterology sugerează că femeile care consumă o dietă bogată în fibre au un risc cu 17% mai mic de calculi biliari. 

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
342 kcal
  Grăsimi
1,1 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
0,2 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
0,1 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
0,2 g
  Glucide
70 g
  din care:

   • zaharuri
3,2 g
  Fibre
8,1 g
  Proteine
9,3 g


A se păstra în loc uscat şi bine ventilat, neinfectat de dăunatori, la temperatura de până la +25°C şi umiditatea relativă a aerului nu mai mult de 70%.
Termen de valabilitate: 20 luni. Data fabricării: a se vedea pe ambalaj.

Specificații principale
Producător
WildBerry
Cantitate netă
1 kg
Țara de origine
Moldova
Produse similare
Crupe de Griș, 1kg
Fabricat în Moldova
sale
Năut, 1kg
Musli (seminţe de in, miez de floarea soarelui,  stafide, seminţe de dovleac), 500g
Fabricat în Moldova
Mazăre boabe şlefuite despicate, 1kg
Hrişcă, 900g
Fabricat în Moldova
Arpacaș din grâu mărunțit, 1kg
Fabricat în Moldova
Crupe de Porumb, 1kg
sale
Orez Krasnodar, 1kg
Musli (migdale, ananas uscat, caise uscate), 500g
Produse vizualizate
Fabricat în Moldova
-4%
Arnăut, 1kg