Curcuma (Turmeric), 1kg

74 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova nu este

Turmericul este o radacinoasa folosita ca un condiment natural. Este cunoscut si sub denumirea „Curcuma longa” si face parte din familia ghimbirului.

Turmericul contine compusi bioactivi cu proprietati medicinale. Din pacate, continutul de curcumina al turmericului nu este atat de mare cum s-ar crede, aceasta reprezentand doar 3% din greutatea totala a condimentului. Majoritatea studiilor s-au desfasurat pe extracte de curcumina care contin peste 1g de substanta activa, cantitate dificil de acoperit prin simplul consum al turmericului in calitate de condiment. Mai mult decat atat, curcumina nu are nici o rata de absorbtie grozava, de aceea se recomanda consumul impreuna cu piper negru, bogat in piperina, care creste biodisponibilitatea curcuminei cu 2000%.

Curcumina are efecte antiinflamatorii pronuntate. Inflamatia cronica este implicata in declansarea unei patologii variate, cum sunt bolile cardiace, sindromul metabolic, cancerul, boala Alzheimer si alte afectiuni degenerative.

Curcumina reduce riscul de boala cardiaca. Afectiunile cardiace ocupa primul loc in ceea ce priveste cauzele mortalitatii la nivel mondial. Curcumina este capabila sa reverseze multe dintre etapele dezvoltarii bolilor cardiace; la femeile aflate la menopauza, curcumina este considerata la fel de eficienta ca sportul, din acest punct de vedere.

Turmericul contribuie la prevenirea cancerului. Curcumina contribuie la uciderea celulelor canceroase, reduce neoangiogeneza (formarea de vase noi de sange, in tesuturile tumorale), precum si riscul de aparitie a metastazelor.

Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.

Specificații principale
Categorie
Condimente
Tipul
Crud
Cantitate netă, kg
1
Produse similare
Usturoi pudră, 1kg
Muștar praf, calitatea superioară, 1kg
Arahide decojite, albite, 1kg
Oregano măcinat, 1kg
Produse vizualizate
Curcuma (Turmeric), 1kg