Cantitate
|
Preț
|
||
|
ULEI VEGETAL PUR PRESAT LA RECE, DIN SEMINȚE DE IN.
Se adaugă în salate, sosuri şi mâncăruri gata preparate. Conferă bucatelor gust deosebit.
Uleiul de in, un aliment cu proprietăți și beneficii miraculoase
Uleiul din seminţe de in îmbunătăţeşte digestia, scade colesterolul rău (acel rău famat LDL), echilibrează activitatea glandelor endocrine, reduce nevoia de a consuma zahăr, contribuie la sănătatea pielii şi a tenului, luptă împotriva celulelor canceroase, facilitează menţinerea unei greutăţi optime.
Și nu se opreşte aici. Uleiul de in este bogat în vitamine, minerale şi este o excelentă sursă de acizi grași sănătoși Omega 3 şi Omega 6. Acest ulei primeşte în plus de la noi o bilă albă pentru sănătate pentru că nu conţine gluten şi poate fi astfel consumat de persoanele ce suferă de intoleranţă la gluten sau boala Celiacă.
Uleiul de in este capabil să reducă riscul de osteoporoză şi contribuie la formarea şi regenerarea oaselor.
Scade rata bolilor cardiace. Consumul de alimente ce conţin acid alfa-linoleic, printre care se numără şi uleiul de in, scade semnificativ şansele îmbolnăvirii inimii şi apariţiei infarctului miocardic. De asemenea, micşoreaza rata aritmiilor cardiace pentru că susţine sănătatea întregului sistem cardiovascular.
Pentru că este bogat în acid alfa-linoleic, uleiul de in este capabil să reducă inflamaţiile de la nivelul sistemului respirator, îmbunătăţind calitatea vieţii pentru persoanele ce suferă de astm sau alergii.
Uleiul de in acţionează ca un laxativ natural, pune sistemul digestiv în mişcare, te ajută să scapi de toxine şi să te menţii în formă, ba chiar să dai jos câteva kilograme, în mod natural.
Studiile efectuate până acum au arătat că uleiul de in este cel mai eficient în prevenirea apariției cancerului de piele, de prostată, colo-rectal şi al cancerului de sân. De ce? Pentru că are efect antioxidant şi luptă împotriva efectelor radicalilor liberi care pot produce declanșarea îmbolnăvirii celulelor responsabile cu apariția acestor temute afecțiuni.
100% ulei din semințe de in.
Temperatura recomandată de păstrare +5°C...+20°C. A fi ferit de razele solare. După deschidere a se consuma, de preferinţă, în 45 de zile.