Cantitate
|
Preț
|
||
|
Nucile Macadamia sunt cea mai sanatoasa specie de nuci din lume, pentru ca au cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice.
Nucile de Macadamia au cel mai ridicat conţinut de grăsimi nesaturate dintre toate alunele. Grăsimile nesaturate reduc nivelul colesterolului din sânge. Conţinutul de acizi graşi al nucilor de Macadamia este foarte apropiat de cel al uleiului de măsline.
Contine 72% grasimi si are un gust dulce. Ofera un continut bogat de potasiu si, in plus, fosfor, magneziu, calciu, sodiu si fier. Nucile trebuie pastrate in frigider, altfel rancezesc.
Lord John Macadam a descoperit copacul de Macadamia in jurul anului 1857 in padurea tropicala de pe coasta estica a Australiei. De-a lungul anilor, numarul de zone care ofereau acest fruct spre vanzare a crescut constant, ajungand sa includa Africa, Costa Rica si Guatemala.
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 718 kcal |
Grăsimi | 76 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 12 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 59 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 1.5 g |
Glucide | 14 g |
din care: | |
• zaharuri | 4.6 g |
Fibre | 9 g |
Proteine | 8 g |
Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!