Cantitate
|
Preț
|
||
|
Semintele de floarea-soarelui, sursa de sanatate si energie.
Semintele de floarea-soarelui pot ajuta la inlaturarea stresului, intarind totodata sistemul cardiovascular si pe cel nervos. Bogate in vitamine din complexul B, in vitamina A si in minerale precum magneziul, fierul sau potasiul, semintele de floarea soarelui sunt recunoscute si pentru faptul ca au un continut mare de seleniu si zinc si ajuta la scaderea nivelului colesterolului.
Sunt mult mai ieftine, dar au numeroase proprietati benefice: contin grasimi sanatoase, fibre si proteine, vitamine si minerale.
Aceste seminte sunt bogate in vitaminele E, B1, B6, acid folic, in minerale, precum magneziu, seleniu, mangan, cupru, fosfor, in tryptofan si fitosteroli (ajuta la reducerea nivelului de colesterol in sange).
Semintele de floarea soarelui si fisticul au aproximativ 270-289 mg fitosteroli la 100 g.
Fitosterolii sunt compusi existenti in plante, care au o structura chimica foarte asemanatoare cu a colesterolului, iar atunci cand sunt prezenti in dieta in cantitati suficiente, se considera ca ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sange, la imbunatatirea raspunsului sistemului imunitar si scaderea riscului de a face anumite tipuri de cancer.
Efectele benefice ale fitosterolilor sunt atat de importante incat au fost extrasi din soia, porumb, ulei de pin si adaugati in alimentele procesate, cum ar fi in substituienti ai untului, care au fost apoi considerate alimente ce ajuta la reducerea nivelului de colesterol.
Le putem consuma si in stare cruda pentru a profita la maxim de calitatile lor nutritive. Daca le puneti putin la cuptor, vor da o savoare deosebita salatelor, omletelor si preparatelor din legume.
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 525 kcal |
Grăsimi | 48 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 4.5 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 19 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 23 g |
Glucide | 3.1 g |
din care: | |
• zaharuri | 1.4 g |
Fibre | 10.6 g |
Proteine | 20 g |
Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!