Cantitate
|
Preț
|
||
|
Chipsurile de banane au unele avantaje față de alte tipuri de gustări. Una dintre ele este fibră. Fibrele alimentare previne constipatia, reduc nivelurile de colesterol si controleaza nivelul zaharului din sange. O dietă bogată în fibre reduce dezvoltarea bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer.
Fierul, care face parte din chipsurile de banane, este implicat în formarea hemoglobinei și a mioglobinei, două proteine care furnizează țesuturi cu oxigen proaspăt. În plus, fierul activează enzimele necesare pentru a menține metabolismul și producerea de energie.
Chipsurile de banane sunt o mare sursă de potasiu. Potasiul, împreună cu alte minerale, controlează nivelul tensiunii arteriale, contribuind la contracția musculară și la menținerea echilibrului fluidelor corporale. Consumul zilnic de o cantitate mică de chipsuri de banane ajută la prevenirea tulburărilor intestinale, somnolență și constipație, care pot fi cauzate de o deficiență de potasiu.
Chipsurile de banane pot deveni parte din dietă, dar pe o bază neregulată.
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 298 kcal |
Grăsimi | 0.5 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 0.1 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 0.1 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 0.1 g |
Glucide | 67 g |
din care: | |
• zaharuri | 63 g |
Fibre | 8 g |
Proteine | 2.5 g |
Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.
Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!