Cantitate
|
Preț
|
||
|
Usturoiul uscat este unul dintre cele mai iubite condimente folosite în majoritatea rețetelor tradiționale, care oferp aromă mâncării, dar aduce și substanțe nutritive suplimentare. Are proprietăți medicinale recunoscute, formula sa având acțiune antibacteriană și antifungică.
Usturoiul conține vitaminele A, B, PP și C, dar conține și alicina, care are un efect antibiotic. În plus, în usturoi mai găsim inulina, microelemente și săruri minerale (calciu, potasiu, fosfor, magneziu, zinc). Usturoiul este o plantă care susține imunitatea prin stimularea celulelor macrofage și a limfocitelor. De asemenea, usturoiul are efecte antimicrobiene și antibiotice. Are efect antiinflamator, fiind recomandat în masarea zonelor afectate de durere musculară sau articulară.
Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.