Cantitate
|
Preț
|
||
|
Frunzele de dafin sunt folosite pentru aroma lor la prepararea mâncărurilor.
Dafinul se potrivește bine cu alte arome, cum ar fi busuioc, cardamon, ardei iute, cuișoare, fenicul, ghimbir, usturoi, ceapă, lămâie, portocală, măghiran, oregano, boia de ardei, pătrunjel, piper negru, rozmarin, salvie și cimbru.
Frunzele de dafin au un impact puternic asupra sistemului gastrointestinal, având totodată efect diuretic și emetic (antivomitiv). Acestea pot fi folosite în caz de intoxicație, ajutând organismul să elimine substanțele toxice din sistem.
Frunzele de dafin pot contribui la reducerea procesului inflamator din organism. Aceste frunze conțin un fitonutrient care poate reduce atât inflamația, cât și iritația, fiind eficiente atât în ușurarea durerilor articulare, cât și în tratarea erupțiilor cutanate.
Acidul cafeic din frunzele de dafin, precum și alți antioxidanți care se regăsesc în acestea, îmbunătățesc sănătatea inimii, fortificând pereții venelor capilare și contribuind la eliminarea colesterolului rău (LDL) din sânge. Ceaiul din frunze de dafin este benefic pentru activitatea cardiacă, datorită combinației puternice de potasiu, antioxidanți și fier. Acești nutrienți ajută la ritmul cardiac și contribuie la scăderea tensiunii arteriale, însă recomandarea noastră este să te sfătuiești cu medicul înainte de a consuma acest ceai.
Ceaiul din frunze de dafin
Pentru a beneficia de efectele terapeutice ale acestor frunze, le poți adăuga în preparatele culinare gătite, însă totodată le poți folosi și sub formă de ceai ori în smoothie-uri sănătoase. Pentru prepararea ceaiului de dafin, adaugă 2-3 foi când apa fierbe, redu focul la mediu și mai lasă să fiarbă timp de 3 minute.
Ceaiul poate fi băut în fiecare zi, întrucât consumul de ceai din frunze de dafin ajută la prevenirea multor afecțiuni comune precum răceala, tusea și gripa. De asemenea, ceaiul din frunze de dafin poate relaxa corpul, fiind util în perioadele de stres. Reduce tensiunea arterială, îmbunătățește circulația sângelui și scade nivelul colesterolului, ajută chiar și în pierderea în greutate, alături de o alimentație adecvată și mișcare. În ceea ce privește cantitățile, se poate bea de două ori pe zi câte o cană cu ceai de dafin.
Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.