Adaugă produse la dorințele tale
Adăugați produse pentru a compara

Cardamon măcinat, 1kg

În stoc
Articol: ID999MARKET_6845148
460 Lei
Autentificați-vă pentru
a adăuga acest produs la lista dvs. de dorințe

Costul livrării 50 lei la suma de comandă mai mică de 999 lei.

Livrarea este GRATUITĂ pentru comenzile cu valoare mai mare de 1000 lei.

  • Plata în numerar la primirea produselor
  • Transfer bancar pentru persoane juridice

Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj.

Originar din India şi Sri Lanka, cardamonul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

Cardamomul se gaseste sub forma unei mici pastai cu seminte negre in interior. Atat semintele cat si pastaia dau o aroma placuta. De aceea se folosesc pentru aromatizarea mancarurilor in bucataria indiana. Cardamomul nu se foloseste doar in felurile iuti si condimentate; semintele sunt folosite si in deserturi si in bauturi, pentru a completa aromele dulci ale acestora. Ceaiul de cardamom este foarte faimos in India, impreuna cu ceaiul de ghimbir.

In India, cardamomul a fost considerat o planta medicinala si este folosita in medicina ayurvedica si in medicina chineza traditionala. Este folosit ca remediu pentru dinti si infectii ale gingiilor, probleme cu gatul, congestia plamanilor, tuberculoza pulmonara, inflamatia pleoapelor, tulburari gastrointestinale, degradarea rinichilor si pietre la vezica biliara si ca antidot pentru otravuri si venin.

Cardamomul este bogat in diverse vitamine si micronutrienti. Printre acestia se numara niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina, vitamina A, vitamina C, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor si zinc.

Beneficiile pentru sanatate ale cardamomului

Protejeaza impotriva bolilor gastrointestinale.

Cardamomul s-a folosit in mod traditional in medicina ayurvedica, chineza si sistemul medical unani ca remediu pentru tulburarile gastrointestinale. Extractul metanolic din cardamom este componentul care ajuta la controlarea tulburarilor gastrointestinale, ca aciditatea, flatulenta si crampele stomacale.

Proprietati antimicrobiene.

Mii de ani, cardamomul s-a considerat a avea capacitatea de a combate infectiile. Pentru stiinta moderna, acest lucru inseamna ca acesta contine proprietati antimicrobiene.

Proprietati antispastice si antiinflamatorii.

In Aayurveda, cardamomul este bun pentru durerile musculare si articulare. Spasmele musculare apar deseori la oamenii varstnici. O contractie brusca a muschilor duce la aparitia acestor spasme. Cand muschii se contracta, pot cauza aparitia unei senzatii bruste de durere. Cercetatorii Al-Zuhair et al. de la "Universitatea King Saud" din Arabia Saudita au efectuat experimente pe animale si au concluzionat ca acest condiment poate fi folosit pentru a controla spasmele musculare. Studii recente demonstreaza proprietatile antiinflamatorii si anticarcinogene ale cardamomului.

Boli dentare.

Cardamomul a fost folosit sute de ani atat in Ayurveda cat si in medicina traditionala chineza ca remediu pentru problemele dentare. Dupa inventia antibioticelor, s-a descoperit ca acestea au rezultate mixte si efecte secundare. Printre efectele secundare se numara si reducerea numarului de bacterii benefice din intestine. Utilizarea condimentelor, pe de alta parte, este ideala pentru ca inhiba doar microbii infectiosi nu si bacteriile probiotice.

Detoxifiere.

Procesele metabolice din corp elibereaza toxine si radicali liberi care trebuie neutralizati si eliminati pentru a ramane sanatosi. In caz contrar, aceste toxine acumulare pot cauza diverse boli, inclusiv cancer si imbatranire prematura. Cardamomul este un cunoscut agent de detoxifiere. Uleiurile esentiale si biochimicalele prezente in cardamom au efecte detoxifiante.

Antidepresiv.

Cardamomul este considerat o planta cu proprietati antidepresive. Uleiul esential de cardamom este un ulei important in aromoterapie. Se poate folosi atat pentru tratarea depresiei, cat si pentru alte afectiuni de la tulburari de stomac pana la boli pulmonare.

Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.

Cantitate netă, kg  1
Tipul  Crud
Categorie  Condimente
Spre vârf