Adaugă produse la dorințele tale
Adăugați produse pentru a compara

Cuișoare măcinate, 1kg

În stoc
Articol: ID999MARKET_6845150
248 Lei
Autentificați-vă pentru
a adăuga acest produs la lista dvs. de dorințe

Costul livrării 50 lei la suma de comandă mai mică de 999 lei.

Livrarea este GRATUITĂ pentru comenzile cu valoare mai mare de 1000 lei.

  • Plata în numerar la primirea produselor
  • Transfer bancar pentru persoane juridice

Termen de valabilitate: vezi pe ambalaj.

Cuisoarele sunt mici muguri uscati din arborele de cuisoare (Syzygium aromaticum). Aceasta planta este originara din Indonezia, fiind folosita in mod traditional ca si condiment in bucataria asiatica si africana. Cuisoarele sunt de asemenea utilizate in scopuri medicinale pentru proprietatile lor antiseptice, antiinflamatorii si anestezice locale. Contin uleiuri volatile, cum ar fi eugenolul, care le confera aroma si proprietati medicinale. Aceste uleiuri au fost studiate pentru potentialul lor de a reduce inflamatia, de a diminua durerea si de a lupta impotriva bacteriilor si a altor agenti patogeni.

In bucatarie, cuisoarele sunt adesea folosite in mod obisnuit in prepararea dulciurilor si a condimentelor pentru deserturi, dar sunt si adaugate la diverse mancaruri, precum carnea de vita sau de porc, sau la diverse sosuri. Cuisoarele pot fi folosite intregi sau macinate, dar trebuie utilizate cu precautie, deoarece aroma lor puternica poate domina alte arome din mancare.

Cuisoarele au fost folosite de mii de ani ca remediu pentru diverse probleme de sanatate. De exemplu, pot ajuta la ameliorarea simptomelor de gripa si raceala, cum ar fi cefaleea, frisoanele si febra, deoarece se comporta ca un analgezic, antiseptic si antipiretic natural.

Cuisoarele sunt surse de vitamine A, C, D, E, K si minerale, cum ar fi calciu, mangan, magneziu si potasiu. De asemenea, contine acizi grasi omega-3, taninuri, mucilagii, sitosterol, cromone, stigmaterol, rasini, celuloza si acid oleanolic, printre altele, combinatii naturale care ii dau proprietati antibacteriene, analgezice, afrodiziace, antispasmodice si stimulatoare. Pentru persoanele cu diabet zaharat, cuisoarele pot ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, datorita flavonoidelor pe care le contin.

In plus, cuisoarele au proprietati antiinflamatorii si antibiotice, precum si calitati anticoagulante, deci consumul sau este benefic pentru persoanele cu probleme cardiovasculare. De asemenea, promoveaza secretia de acid clorhidric in stomac, imbunatateste peristaltismul sau mobilizarea bolusului alimentar in tractul digestiv.

Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.

Tipul  Crud
Categorie  Condimente
Cantitate netă, kg  1
Spre vârf