-4%
Cardamon măcinat, 40g
Cardamon măcinat, 40g

Cardamon măcinat, 40g

Cod produs: 4841586002172
23 lei
24 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova nu este

Originar din India şi Sri Lanka, cardamonul este considerat unul dintre cele mai scumpe condimente din lume, preţul lui fiind depăşit doar de şofran şi vanilie.

Cardamomul se gaseste sub forma unei mici pastai cu seminte negre in interior. Atat semintele cat si pastaia dau o aroma placuta. De aceea se folosesc pentru aromatizarea mancarurilor in bucataria indiana. Cardamomul nu se foloseste doar in felurile iuti si condimentate; semintele sunt folosite si in deserturi si in bauturi, pentru a completa aromele dulci ale acestora. Ceaiul de cardamom este foarte faimos in India, impreuna cu ceaiul de ghimbir.

In India, cardamomul a fost considerat o planta medicinala si este folosita in medicina ayurvedica si in medicina chineza traditionala. Este folosit ca remediu pentru dinti si infectii ale gingiilor, probleme cu gatul, congestia plamanilor, tuberculoza pulmonara, inflamatia pleoapelor, tulburari gastrointestinale, degradarea rinichilor si pietre la vezica biliara si ca antidot pentru otravuri si venin.

Cardamomul este bogat in diverse vitamine si micronutrienti. Printre acestia se numara niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina, vitamina A, vitamina C, sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, mangan, magneziu, fosfor si zinc.

Beneficiile pentru sanatate ale cardamomului

Protejeaza impotriva bolilor gastrointestinale.

Cardamomul s-a folosit in mod traditional in medicina ayurvedica, chineza si sistemul medical unani ca remediu pentru tulburarile gastrointestinale. Extractul metanolic din cardamom este componentul care ajuta la controlarea tulburarilor gastrointestinale, ca aciditatea, flatulenta si crampele stomacale.

Proprietati antimicrobiene.

Mii de ani, cardamomul s-a considerat a avea capacitatea de a combate infectiile. Pentru stiinta moderna, acest lucru inseamna ca acesta contine proprietati antimicrobiene.

Proprietati antispastice si antiinflamatorii.

In Aayurveda, cardamomul este bun pentru durerile musculare si articulare. Spasmele musculare apar deseori la oamenii varstnici. O contractie brusca a muschilor duce la aparitia acestor spasme. Cand muschii se contracta, pot cauza aparitia unei senzatii bruste de durere. Cercetatorii Al-Zuhair et al. de la "Universitatea King Saud" din Arabia Saudita au efectuat experimente pe animale si au concluzionat ca acest condiment poate fi folosit pentru a controla spasmele musculare. Studii recente demonstreaza proprietatile antiinflamatorii si anticarcinogene ale cardamomului.

Boli dentare.

Cardamomul a fost folosit sute de ani atat in Ayurveda cat si in medicina traditionala chineza ca remediu pentru problemele dentare. Dupa inventia antibioticelor, s-a descoperit ca acestea au rezultate mixte si efecte secundare. Printre efectele secundare se numara si reducerea numarului de bacterii benefice din intestine. Utilizarea condimentelor, pe de alta parte, este ideala pentru ca inhiba doar microbii infectiosi nu si bacteriile probiotice.

Detoxifiere.

Procesele metabolice din corp  elibereaza toxine si radicali liberi care trebuie neutralizati si eliminati pentru a ramane sanatosi. In caz contrar, aceste toxine acumulare pot cauza diverse boli, inclusiv cancer si imbatranire prematura. Cardamomul este un cunoscut agent de detoxifiere. Uleiurile esentiale si biochimicalele prezente in cardamom au efecte detoxifiante.

Antidepresiv.

Cardamomul este considerat o planta cu proprietati antidepresive. Uleiul esential de cardamom este un ulei important in aromoterapie. Se poate folosi atat pentru tratarea depresiei, cat si pentru alte afectiuni de la tulburari de stomac pana la boli pulmonare.

Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.

Specificații principale
Producător
Indian Spices
Țara de origine
India
Cantitate netă, gr
40
Produse similare
-5%
Piper negru, măcinat, 40g
Piper negru, boabe, 40g
sale
Piper alb, măcinat, 40g
Piper alb, boabe, 40g
Produse vizualizate
-4%
Cardamon măcinat, 40g