-5%
Ulei din semințe de cânepa, presat la rece, 250ml
Ulei din semințe de cânepa, presat la rece, 250ml

Ulei din semințe de cânepa, presat la rece, 250ml

Cod produs: 4841586005265
145 lei
152 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

ULEI VEGETAL PUR PRESAT LA RECE, DIN SEMINŢE DE CÂNEPĂ.
Se adaugă în salate, sosuri şi mâncăruri gata preparate. Conferă bucatelor gust deosebit.

Seminţele de cânepă sunt bogate în Omega 3, 6 şi 9, aminoacizi precum cisteină, metionină, triptofan etc., vitaminele A, C, E, minerale dintre care calciul, fier, magneziu, potasiu, sulf etc., constituie o sursă naturală de fibre şi proteine, cu efect hrănitor şi un gust foarte plăcut. Proteinele şi aminoacizii sunt uşor asimilaţi de către organismul nostru şi au efecte benefice asupra pielii, părului şi al unghiilor.

Seminţele de cânepă pot fi consumate ca atare, în jur de 2 linguri pe zi sau adăugate în: iaurt, salate, supe, în produse de panificaţie, în sosuri, în preparatele din orez sau paste, chiar şi în amestecul de cereale cu lapte. Sunt o sursă de proteină uşor digerabilă numită edestină, cu rol în producerea de anticorpi, întărirea sistemului imunitar şi care ne protejează împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi, fiind recomandată şi în dietele vegetariene sau raw vegane.

Fiind nişte seminţe oleaginoase, prin presarea la rece a seminţelor de cânepă obţinem uleiul de cânepă bogat în acizi graşi polinesaturaţi având raportul ideal de Omega 3 şi 6 de 1:3, ceea ce face ca uleiul să poată fi consumat pe termen lung. Uleiul de cânepă este un ulei fin, de culoare verzuie şi gust plăcut, asemănător cu cel al nucilor şi se poate consuma ca atare o lingură pe zi, sau adăugat în salate, preparete din peşte, pesto pentru paste sau în preparatele calde, fără a se fierbe pentru a nu îşi pierde din proprietăţi.

100% ulei de cânepă pur, obţinut prin presarea la rece a seminţelor, fără aditivi.
Temperatura recomandată de păstrare +5°C...+20°C. A fi ferit de razele solare. După deschidere a se consuma, de preferinţă, în 45 de zile.

Specificații principale
Producător
Wild Nuts
Volum Net
250ml
Țara de origine
Europa de Est
Produse similare
-4%
Ulei din semințe de dovleac, presat la rece, 250ml
-4%
Ulei de nucă, presat la rece, 250ml
-5%
Ulei de migdale, presat la rece, 250ml
-5%
Ulei de susan, presat la rece, 250ml
Produse vizualizate
-5%
Ulei din semințe de cânepa, presat la rece, 250ml