Cuișoare măcinate, 40g

Cod produs: 4841586002219
25 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova nu este

Cuisoarele sunt mici muguri uscati din arborele de cuisoare (Syzygium aromaticum). Aceasta planta este originara din Indonezia, fiind folosita in mod traditional ca si condiment in bucataria asiatica si africana. Cuisoarele sunt de asemenea utilizate in scopuri medicinale pentru proprietatile lor antiseptice, antiinflamatorii si anestezice locale. Contin uleiuri volatile, cum ar fi eugenolul, care le confera aroma si proprietati medicinale. Aceste uleiuri au fost studiate pentru potentialul lor de a reduce inflamatia, de a diminua durerea si de a lupta impotriva bacteriilor si a altor agenti patogeni.

In bucatarie, cuisoarele sunt adesea folosite in mod obisnuit in prepararea dulciurilor si a condimentelor pentru deserturi, dar sunt si adaugate la diverse mancaruri, precum carnea de vita sau de porc, sau la diverse sosuri. Cuisoarele pot fi folosite intregi sau macinate, dar trebuie utilizate cu precautie, deoarece aroma lor puternica poate domina alte arome din mancare.

Cuisoarele au fost folosite de mii de ani ca remediu pentru diverse probleme de sanatate. De exemplu, pot ajuta la ameliorarea simptomelor de gripa si raceala, cum ar fi cefaleea, frisoanele si febra, deoarece se comporta ca un analgezic, antiseptic si antipiretic natural.

Cuisoarele sunt surse de vitamine A, C, D, E, K si minerale, cum ar fi calciu, mangan, magneziu si potasiu. De asemenea, contine acizi grasi omega-3, taninuri, mucilagii, sitosterol, cromone, stigmaterol, rasini, celuloza si acid oleanolic, printre altele, combinatii naturale care ii dau proprietati antibacteriene, analgezice, afrodiziace, antispasmodice si stimulatoare. Pentru persoanele cu diabet zaharat, cuisoarele pot ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, datorita flavonoidelor pe care le contin.

In plus, cuisoarele au proprietati antiinflamatorii si antibiotice, precum si calitati anticoagulante, deci consumul sau este benefic pentru persoanele cu probleme cardiovasculare. De asemenea, promoveaza secretia de acid clorhidric in stomac, imbunatateste peristaltismul sau mobilizarea bolusului alimentar in tractul digestiv.

Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.

Specificații principale
Producător
Indian Spices
Țara de origine
India
Cantitate netă, gr
40
Produse similare
Cuișoare, 40g
Nucă de Muscat (Nucșoară), 40g
-4%
Cardamon măcinat, 40g
sale
Piper alb, măcinat, 40g
Piper alb, boabe, 40g
Produse vizualizate
Cuișoare măcinate, 40g