Cantitate
|
Preț
|
||
|
Orezul este cel mai popular tip de cereale la nivel mondial, “hrănind” mai mult de jumătate din glob, consumul acestui tip de cereale fără gluten dublându-se în ultimele trei decenii. Iar acest lucru nu este altceva decât o veste bună, mai ales dacă ne gândim la numeroasele beneficii pe care le are orezul.
Care sunt beneficiile generale ale orezului?
O excelentă sursă de energie
Deoarece abundă în carbohidraţi, orezul funcţionează ca un “combustibil” natural al organismului, reuşind să dubleze activitatea normală a creierului atunci când este consumat regulat. De asemenea, conţine numeroase minerale, vitamine şi componente organice care promit să ridice nivelul de energie al organismului.
Nu conţine colesterol
Este un aliment extrem de benefic sănătăţii şi nutriţiei, deoarece nu conţine grăsimi nocive, colesterol sau sare. Aşadar, nivelul scăzut de grăsimi, colesterol şi sare va ajuta la reducerea obezităţii şi la o stare generală de sănătate bună.
Menţine presiunea sângelui stabilă
Deoarece în general nu conţine sare, orezul este unul dintre cele mai bune alimente de consumat atunci când vine vorba de scăderea presiunii sanguine. Excesul de sare este asociat cu apariţia anumitor boli de inimă cum ar fi arteroscleroza, atacul de cord sau accidentul vascular cerebral.
Poate să prevină apariţia cancerului
Orezul integral, cum este orezul brun, este extrem de bogat în fibre insolubile, care pot să protejeze organismul împotriva mai multor tipuri de cancer. Pe lângă fibre, orezul are, de asemenea, antioxidanţi naturali care stimulează protecţia organismului împotriva radicalilor liberi (agenţi care pot provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase).
Ajută la îngrijirea pielii
Specialiştii medicali afirmă că praful de orez aplicat local poate să vindece anumite boli de piele. Capacitatea antioxidantă ajută, de asemenea, la întârzierea apariţiei ridurilor şi a altor semne de îmbătrânire prematură.
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 130 kcal |
Grăsimi | 0,3 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 0,1 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 0,1 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 0,1 g |
Glucide | 28 g |
din care: | |
• zaharuri | 0,1 g |
Fibre | 0,4 g |
Proteine | 2,7 g |
A se păstra în loc uscat şi bine ventilat, neinfectat de dăunatori, la temperatura de până la +25°C şi umiditatea relativă a aerului nu mai mult de 70%.
Termen de valabilitate: 18 luni. Data fabricării: a se vedea pe ambalaj.