Cantitate
|
Preț
|
||
|
Semințele de hrișcă nu conțin gluten și au valori nutriționale deosebite.
În urma cercetărilor recente, s-a constatat că hrișca reduce inflamația și fortifică pereții vaselor de sânge, îmbunătățind fluxul sangvin, datorită fitonutrienților pe care îi conține. Prin urmare, consumul acesteia are un dublu rol: cel de a preveni afecțiunile cardiace, dar și de a scădea nivelul colesterolului.
Îmbunătățește digestia și accelerează recuperarea organismului în urma acțiunii diferiților factori de stres, datorită fibrelor și a complexului de minerale pe care le conține. Se crede că, datorită acestor minerale, ar avea un rol în combaterea migrenelor și a degenerării sistemului nervos, contribuind la menținerea sănătății mentale.
Datorită indicelui glicemic redus, hrișca poate fi consumată fără probleme de către cei care suferă de diabet.
În plus, carbohidrații complecși sunt absorbiți mai lent în organism, ceea ce înseamnă că energia se eliberează treptat, iar nivelul glicemiei se menține constant. Datorită acestor carbohidrați și fibrei insolubile prezente în semințele de hrișcă, acestea ajută la menținerea senzației de sațietate pentru un timp mai îndelungat și, prin urmare, la scăderea în greutate.
Hrișca conține o cantitate mai mare de proteine per suta de grame decât multe tipuri de cereale, fiind excelentă pentru vegetarieni și nu numai. În plus, proteinele din aceste semințe conțin opt aminoacizi esențiali care conferă energie și ajută la creșterea și recuperarea musculară.
Hrișca este bogată în antioxidanți rezistenți la procesul de fierbere, aceștia fiind activați de flora intestinală.
VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g |
Valoare energetică | 343 kcal |
Grăsimi | 3,4 g |
din care: | |
• acizi graşi saturaţi | 0,7 g |
• acizi graşi mononesaturaţi | 1 g |
• acizi graşi polinesaturaţi | 1 g |
Glucide | 72 g |
din care: | |
• zaharuri | 0,1 g |
Fibre | 10 g |
Proteine | 13 g |
A se păstra în loc uscat şi bine ventilat, neinfectat de dăunatori, la temperatura de până la +25°C şi umiditatea relativă a aerului nu mai mult de 70%.
Termen de valabilitate: 20 luni. Data fabricării: a se vedea pe ambalaj.