Semințe de in, 250g

Cod produs: 4841586001137
14 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova nu este

Inul se numara printre plantele cunoscute si folosite inca din cele mai vechi timpuri: egiptenii il apreciau atat pentru fibra sa din care se obtineau tesaturile, cat si pentru virtutile nutritionale si proprietatile medicinale.

Seminte de in: bune pentru constipatie si pietre la rinichi
In Imperiul Roman se cunosteau nenumarate remedii pe baza de seminte de in, asa cum reiese si din lucrarile istoricului si autorului latin Plinius cel Batran, care mentiona 30 de astfel de remedii naturiste. De atunci si pana in zilele noastre, semintele de in continua sa ne surprinda prin efectele lor miraculoase.

Avand un gust dulceag, ce aminteste de gustul nucilor, semintele de in ar putea fi considerate un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Semintele de in au devenit astfel indispensabile pentru produse de patiserie dintre cele mai diverse si pentru amestecurile de cereale nelipsite de la micul dejun.

Seminte de in - beneficii pentru sanatate
Semintele de in constituie o sursa importanta de acid alfalinoleic, o substanta din familia binecunoscutilor acizi grasi Omega 3, esentiala pentru organism, deoarece protejeaza membrana celulara. De asemenea, semintele de in au un continut bogat in fibre solubile, cu efecte benefice pentru combaterea constipatiei.
Studiile recente arata ca un consum frecvent de seminte de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea gradului de colesterol in cazul persoanelor care sufera de hipercolesterolemie.
Consumul de seminte de in asigura protectia cardiovasculara, previne incidenta osteoporozei si atenueaza simptomele menopauzei. La nivel digestiv, semintele de in ajuta la prevenirea si chiar la eliminarea calculilor biliari.
Semintele de in au efecte benefice si asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii.

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
534 kcal
  Grăsimi
42 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
3.7 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
8 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
29 g
  Glucide
29 g
  din care:

   • zaharuri
1.6 g
  Fibre
27 g
  Proteine
18 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Cantitate netă, gr
250
Tipul
Crud
Țara de origine
Ucraina
Produse similare
-7%
Arahide albite, prăjite și sărate, 150g
Nuci de Caju, 40g
Arahide în coajă, prăjite 120g
-7%
Arahide decojite, albite, 150g
-7%
Semințe de floarea-soarelui decojite, 150g
-7%
Arahide prăjite și sărate, 150g
Produse vizualizate
Semințe de in, 250g