Fabricat în Moldova
Sale
Năut, 1kg
Năut, 1kg

Năut, 1kg

Cod produs: 4841586004374
29 lei
30 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova nu este

Năutul aduce o serie de beneficii organismului.

Năutul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în primul rând pentru că are un indice glicemic mic, dar și pentru că este o sursă bună de fibre și proteine. Fibrele încetinesc absorbția carbohidraților, ajutând astfel la un control mai bun al zahărului din sânge.

Fierul, alături de calciu și de alți nutrienți din compoziția năutului contribuie la menținerea sănătății oaselor și articulațiilor. Astfel, năutul poate juca un rol major în dieta persoanelor care vor să prevină apariția osteoporozei.

Mineralele precum magneziul și potasiul sunt cunoscute pentru proprietățile lor de a regla presiunea arterială și, implicit, de a ține la distanță bolile cardiovasculare. Acestea se găsesc din plin în compoziția năutului, motiv pentru care specialiștii recomandă să fie consumat în mod constant.
Totodată, fibrele solubile din năut ajută la reducerea nivelului de trigliceride din sânge, dar și a colesterolului “rău”, doi factori de risc în apariția problemelor cardiovasculare.

Deoarece năutul conține fibre, consumul acestuia joacă un rol important și în menținerea unei bune digestii. Majoritatea fibrelor ce se găsesc în năut sunt solubile, ceea ce înseamnă că se combină cu apa formând o substanță gelatinoasă în tractul digestiv, care contribuie la reducerea toxinelor și la stimularea tranzitului intestinal.

În plus, fibrele solubile cresc numărul bacteriilor “bune” din intestin, prevenind înmulțirea celor nesănătoase. Acest lucru poate duce, de asemenea, și la reducerea riscului de apariție a sindromului de colon iritabil.

Includerea năutului în alimentație poate reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer. Printr-un consum constant de năut, organismul poate produce într-o cantitate mai mare butirat, un acid gras care s-a dovedit a fi de ajutor în reducerea inflamațiilor ce apar la nivelul celulelor de colon, scăzând astfel riscul de apariție a cancerului de colon. 

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
364 kcal
  Grăsimi
6 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
0,6 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
1,4 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
2,7 g
  Glucide
61 g
  din care:

   • zaharuri
11 g
  Fibre
17 g
  Proteine
19 g


A se păstra în loc uscat şi bine ventilat, neinfectat de dăunatori, la temperatura de până la +25°C şi umiditatea relativă a aerului nu mai mult de 70%.
Termen de valabilitate: 18 luni. Data fabricării: a se vedea pe ambalaj.

Specificații principale
Producător
WildBerry
Cantitate netă
1 kg
Țara de origine
Moldova
Produse similare
Hrişcă, 900g
sale
Orez Krasnodar, 1kg
Musli (migdale, ananas uscat, caise uscate), 500g
Fabricat în Moldova
-4%
Arnăut, 1kg
Musli (seminţe de in, miez de floarea soarelui,  stafide, seminţe de dovleac), 500g
Fabricat în Moldova
Fasole, 1kg
sale
Orez Jasmine, 1kg
Produse vizualizate
Fabricat în Moldova
sale
Năut, 1kg