-19%
Nuci de Caju, 70g
Nuci de Caju, 70g
Nuci de Caju, 70g

Nuci de Caju, 70g

Cod produs: 4841586000895
21 lei
26 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova este

Alunele de caju sunt o buna sursa de magneziu si fosfor.
Datorita continutului de acid oleic (omega 6), caju-ul crud are un efect benefic asupra sistemului cardiovascular, iar continutul in substante minerale are efect protector asupra sistemului osos. Magneziul continut de caju (270 mg/100 g) poate diminua intensitatea migrenelor, poate reduce tensiunea arteriala, problemele de respiratie. Fosforul (375 mg/100 g) este important pentru sistemul osos si dinti.
Aceste fructe se pot consuma ca atare sau prajite, in diverse combinatii cu legume, sosuri, cereale si deserturi (inghetata, prajituri, torturi).

Caju previne cancerul
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au deminstrat de asemenea ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi.

Caju ajuta sanatatea inimii
Caju au un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci si majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cocajurd. Caju nu contine colesterol iar magneziul gasit in el ajuta la coborarea presiunii arteriale si astfel previne bolile de inima.

Caju ajuta la sanatatea parului si a pielii
Caju este bogat in mineralul cupru. Un component essential al multor enzime, cuprul joaca un rol important intr-o pleada de procese chimice din organism. O astfel de enzime care contine cupru este tirozinaza care transforma tirozina in melanina, care este un pigment ce da culoarea parului si a pielii. Fara continutul de cupru mare precum este cel al caju-ului, aceste enzime nu si-ar putea face treaba.

Caju ajuta la sanatatea oaselor
Caju este indeosebi bogat in magneziu. Este bine stiut faptul ca pentru a avea oase sanatoase si puternice este nevoie de calciu, dar nu numai, magneziul si vitamina K2 sunt alte elemente importante necesare in acest process. Majoritatea magneziului din corpul uman se gaseste in oase. De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.

Caju este bun pentru nervi
Magneziul previne calciul sa intre rapid in celulele nervoase si sa le activeze, magneziul ne tine astfel nervii relaxati prin urmare si vasele de sange si muschii. Prea putin magneziu inseamna prea mult calciu poate intra in celulele nervoase ceea ce le face sa trimita prea multe mesaje si duce la prea multa contractie.

Caju previne pietrele la bila
Datele adunate de la 80,718 de femei din celebrul studiul al “Asistentelor” demonstreaza ca femeile care consuma cel putin 30 de grame de nui pe saptamana, precum caju, au un risc de 25% mai mic de a face pietre la bila.

Caju ajuta la pierderea in greutate
Oamenii care mananca de doua ori pe saptamana nuci, au sanse mai mici de a se ingrasa decat cei care consuma nuci mai rar. Chiar daca, caju este bogat in grasimi, aceste gasimi sunt considerate “grasimi bune” si acest lucru este datorat ratiei ideale de 1:2:1- saturate: mononesaturate: polinesaturate, care este recomandata de specialisti ca cea mai buna ratie. Si oricum caju contin mai putine grasimi in comparatie cu alte nuci precum alunele, migdalele, nucile sau nucile pecan. Ele sunt concentrate in energie si au un continut mare de fibre, ceea ce le face defpat o varianta de gustare foarte buna pentru mentinerea greutatii. 

  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
740 kcal
  Grăsimi
47 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
9.8 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
24 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
8 g
  Glucide
18.9 g
  din care:

   • zaharuri
8.6 g
  Fibre
6 g
  Proteine
21 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%. Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Cantitate netă, gr
70
Tipul
Crud
Țara de origine
Vietnam
Produse similare
-5%
Migdale decojite, prăjite și sărate, 60g
Fistic prăjit și sărat, 40g
sale
Alune de pădure, 70g
Nuci de Caju prăjite și sărate, 70g
-4%
Semințe de mac, 150g
Migdale "California", 70g
-4%
Semințe de dovleac prăjite și sărate, 120g
-4%
Migdale decojite "California", 70g
Quinoa albă, 150g
Produse vizualizate
-19%
Nuci de Caju, 70g