Prune uscate fără sâmburi, 120g

Cod produs: 4841586000642
16 lei
Cantitatea

în Chișinău este
în Moldova nu este

Prunele uscate sunt o sursa excelenta de vitamine si minerale. Aceste fructe contin vitaminele A, B si C, care sunt esentiale pentru functionarea optima a organismului. Vitamina A este importanta pentru sanatatea ochilor, vitamina B ajuta la metabolismul energetic si vitamina C intareste sistemul imunitar. Prunele uscate sunt, de asemenea, bogate in potasiu, care ajuta la mentinerea echilibrului hidric al organismului si la buna functionare a sistemului nervos si muscular. Fierul prezent in prunele uscate este esential pentru producerea de celule rosii din sange si pentru transportul oxigenului in organism. Fibrele din prunele uscate contribuie la mentinerea sanatatii intestinale si la prevenirea constipatiei.

Un alt beneficiu important al consumului de prune uscate este imbunatatirea digestiei. Fibrele pe care le contin ajuta la regularizarea tranzitului intestinal, prevenind constipatia si alte probleme digestive. De asemenea, prunele uscate contin un compus numit sorbitol, care are efect laxativ si poate fi benefic in cazul persoanelor cu constipatie cronica.

Prunele uscate contribuie si la mentinerea sanatatii osoase, datorita continutului lor de bor. Acest mineral ajuta la intarirea oaselor si la prevenirea osteoporozei. Consumul regulat de prune uscate poate fi benefic, in special pentru femeile aflate in perioada postmenopauza, cand riscul de pierdere a masei osoase este mai mare.

Un alt aspect important al prunei uscate este continutul sau bogat de antioxidanti. Acesti compusi protejeaza organismul impotriva radicalilor liberi, care pot provoca daune celulare si pot duce la aparitia unor boli cronice, precum cancerul si bolile de inima. Consumul de prune uscate poate contribui la prevenirea acestor afectiuni si la incetinirea procesului de imbatranire.


  VALORI NUTRIŢIONALE / 100 g
  Valoare energetică
282 kcal
  Grăsimi
0,38 g
  din care:

   • acizi graşi saturaţi
0,08 g
   • acizi graşi mononesaturaţi
0,1 g
   • acizi graşi polinesaturaţi
0,1 g
  Glucide
64 g
  din care:

   • zaharuri
38 g
  Fibre
7 g
  Proteine
2.18 g


Alergeni. Produs într-o unitate în care se utilizează arahide, fructe cu coajă lemnoasă, seminţe de susan, alte seminţe oleaginoase.
A se păstra într-un loc uscat și răcoros, ferit de razele directe ale soarelui și de sursele de căldură la temperaturi cuprinse între +3°C și +18°C și la o umiditate relativă de 70%.
Termen de valabilitate: 12 luni. A se consuma de preferinţă înainte de: vezi pe ambalaj.
Atenţie! Copiii mici se pot sufoca cu fructe uscate sau cu nuci!

Specificații principale
Producător
EveryDay
Țara de origine
Moldova
Cantitate netă, gr
120
Produse similare
sale
Curmale uscate, 200g
-5%
Stafide Mix (Premium, Sultanas, Flame), 200g
Kumquat uscat, 90g
-7%
Ananas confiat, cubuțete, colorat, 90g
-5%
Stafide Sultanas, 250g
Stafide Gold Jumbo, 120g
Papaia uscat cubulețe, 90g
Stafide Sultanas, 200g
Produse vizualizate
Prune uscate fără sâmburi, 120g